Ubi bene ibi partia

Friss topikok

  • Gega13: Szeva! Mikor tervezed, hogy hazavonszolod a segged, srác! Ja, és nem ártana, ha rendszeresen hall... (2008.05.12. 18:14) Amikor én még...
  • csünti: Boldog névnapot Ricsi!!! Ja és frissíts!!!! Puszóka (2008.04.05. 17:36) Elő-utó-ítélet
  • Bazsó: Hii Ricsi! Yoo volt múlt 7végén msn-ezni 1 keveset meg már hiányzott nagyon a hangod és a képed i... (2008.02.15. 17:22) Boldogulok!?
  • Kaepyro: A Steer...Amúgy a Steer olyan mint a Bakó...Nem szabad kimondani a nevét, mert megjelenik! Srácok... (2008.01.19. 21:13) In Retrospect...
  • Bazsó: Hy Ricsi! Látom nemnagyon volt időd mostanában a blogot(?) frissíteni :( . Ez van, de ha nemkapod ... (2007.10.17. 19:20) A pékek korán kelnek !?

Linkblog

2007.06.01. 01:40 eRichard

Mennek a napok...

  Itt egy újabb nap, amikor billentyűzetet ragadok. Mi is történt velem az utolsó bejegyzés óta? Hát először is:

  Végre, voltak szabadnapjaim. Igen, méghozzá kettő is. Illően, egymás mellé téve, mintha csak hétvége lenne. Tegnap és ma (szerda, csütörtök) végre továbbaludhattam reggel öt óránál! :) Azért persze nem üldögéltem otthon tétlenül.

  Szerdán reggel, a tradicionális, reggelihez való teából (persze szigorúan tejjel) és kekszből - a Norbi Update rendszer szerint is - elfogadható mennyiséget vettem magamhoz.  Majd miután mentálisan is felkészültnek (Boros - Bocskor műsorát meghallgatva) éreztük magunkat, Edit (egyik szobatársam) és Ági (szintén a lakásban lakik) kíséretében elindultunk lakbért fizetni. Mivel ezt magyarok adják ki persze, hogy le akartak húzni. Szabályaik szerint ugyanis én, mint új lakó, köteles lennék £15 regisztrációs díjat fizetni. Emellett £12 „kulcspénzt” (három kulcsért) és újabb £22 „nemtommianevepénzt” (takaróért párnáért huzattal és lepedőért), amiket persze távozáskor visszakapnék. Na, erre mondtuk, hogy köszi, kulcs nem kell, az előző lakó reám hagyta. Ugyanígy az ágyneműit is. Persze jött a szöveg, hogy ezektől szerződés szerint „sajnos” nem tudnak eltekinteni, aztán valahogy mégiscsak elég volt mindenért összesen £12! Na asszem’ nem kell ecsetelnem, hogy milyen nemzetiségűvel ne kezdj idekint! Erről ennyit.

  Ezen „rendkívül pozitív” élmény után egyből a munkaadó ügynökségem felé – IMPERIAL RECRUITMENT – vettem az irányt. Nem árt, ha ők is tudják az új címem. Meg aztán amíg nincs a kezemben az első egy-két fizetés-cetlim (payslip), addig csak tőlük számíthatok olyan igazolásra ami a kinti bankszámlanyitáshoz kell. Odaérve triplán meglepődtem. Először is alig voltak kérlelő tekintetű álláskeresők a gyóntatószékekben. Másodszor, amint beléptem, már kérdezték is, hogy „What can I do for You?”. Harmadszor, két perc múlva már, mint a munkaadójával elégedett alkalmazott távozhattam az irodából. Azt már csak a negyedik, ráadás, hogy - előzetes várakozásaimat is felülmúlva – értettem mindent, amit mondtak és – fogjuk rá – helyesen válaszolgattam is. Egy hét után! It’s great! Tehát ezt az ügynökséget eddig szeressük!

Imperial Recruitment

  A városban lévő távolságok és az 1. zóna „villám” közlekedésének köszönhetően – képzeld el a bp-i csúcsforgalmat, csak teleszórva még emeletes buszokkal – már délután fél kettő (otthoni idő szerint fél három) volt. Ekkor úgy döntöttem, hogy ideje meglátogatnom délen hagyott unokatesómat és a körülötte élőket. Ez az út is majd két óra után ért véget. Volt egy kis örömködés – főleg nálam -, beszélgetés, majd este 11-kor indultam is „haza”. Erről jut eszembe, itt a főbb járatok 24 órásak. :)

Azért csináltam pár képet is napközben a telefonnal.
Regent Street, forgalom

Oxford Street

Utcakép este

A mai (csütörtöki) napom reggel kilencig, a teával bezárólag a tegnapi naphoz hasonlóan indult. Böngésztem az álláshirdetéseket, a következő lépcsőhöz vezető telefonszám után kutatva. Mondjuk abból itt - hazánkkal ellentétben - van bőven.

És csináltam pár képet a lakásról is.
A konyha
A sarkom a szobában

Az időjárással kapcsolatos kérdésekre pedig azt tudom mondani, hogy „Londoni”! Sőt! Hétfőtől szerdáig olyan hideg volt, hogy délelőtt látszott a leheletem. Ehhez társult sok eső és szél is! Hát nem nagyszerű. Aztán pár óra múlva örülünk, hogy kisütött a nap, aztán amikor újabb egy óra múlva kinézünk az ablakon, megint vizes minden. Hát ilyen. Persze ma már a hideg és a szél eltűnt, csak menetrendszerűen visszatérő eső jött néha.

Mivel két napot nem dolgoztam, így Katuskáról sem tudok fejleményekkel szolgálni. Sorry!

Befejezéséül mai pihenőnapomnak pedig közösen a lakótársakkal megnéztük az Artúr És A Villangók című „mesét”!

Itt a vége fuss el véle… Aki nem hiszi járjon utánam… (előtte azért szóljon, hogy jön!)

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://erichard.blog.hu/api/trackback/id/tr6490421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bohm 2007.06.01. 04:57:47

Azért jó az éjszakás műszak, mert én szólhatok hozzá először... bár nem nagyon van mit. Szesz!

blázsej 2007.06.01. 09:47:25

- Londonban?

- Igen, Londonban. Nem ismerős? Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, szar kaja, még szarabb idő, kibaszott Mary Poppins...LONDON!

Bazsó 2007.06.01. 10:02:34

Csaó Ricsi! Örülök hogy ismét irtál és kommentjeidet immár képekkel is illusztrálod. Nálam pörgés van ezerrel, még mindig. Azt a két kényszer pihenőnapot igyekszem bepótolni. Remélem ha legközelebb találkozunk msn-en talán tudunk egy keveset dumálni...

Rita és a többiek 2007.06.01. 10:08:22

Ricsike!
Nővérem bíztatom,hogy bátorkodjon személyesen is igénybe venni kis falutok " internetházát". De lenyomtatva elküldtem levélben az eddigieket. Pont most hívott, hogy megkapta, így a mai bejegyzést beolvastam. Hadd halljon rólad.
Mi is figyelemmel kísérünk és drukkolunk, hogy minden vágyad sikerüljön!!!! Légy jó! Rita és a többiek

Csünti 2007.06.01. 13:17:49

Hi Ricsi!

Na, erre vártam, hogy legyenek fotók. Annyira nem is ettek rossz minőségűek, hogy csak sima vga kamerával készítetted őket. Eléggé sokat eshetett arra felé az eső a képek tanulsága szerint...viszont jó az a kandalló az ágyad mellett :) Meg a kaktusz :D Szerintem most már toppon van a blog. Jó munkát! Puszika

Bohm 2007.06.02. 01:18:08

Szeva! Sztem a kandalló elég ratyi... különben a Szanta Klósz hogy jön le ha elétoltátok az ágyat??? Nem vágom mi van!

Arnold 2007.06.02. 14:46:01

Na szeva öcsém látom voltál a fontosabb helyeken.Hol is van aza középső kép?Picaldili Circuls vagy Oxford street,ott sokat mászkáltam :)).
Na majd jelentkezz msn-en.
süti beállítások módosítása