Ubi bene ibi partia

Friss topikok

  • Gega13: Szeva! Mikor tervezed, hogy hazavonszolod a segged, srác! Ja, és nem ártana, ha rendszeresen hall... (2008.05.12. 18:14) Amikor én még...
  • csünti: Boldog névnapot Ricsi!!! Ja és frissíts!!!! Puszóka (2008.04.05. 17:36) Elő-utó-ítélet
  • Bazsó: Hii Ricsi! Yoo volt múlt 7végén msn-ezni 1 keveset meg már hiányzott nagyon a hangod és a képed i... (2008.02.15. 17:22) Boldogulok!?
  • Kaepyro: A Steer...Amúgy a Steer olyan mint a Bakó...Nem szabad kimondani a nevét, mert megjelenik! Srácok... (2008.01.19. 21:13) In Retrospect...
  • Bazsó: Hy Ricsi! Látom nemnagyon volt időd mostanában a blogot(?) frissíteni :( . Ez van, de ha nemkapod ... (2007.10.17. 19:20) A pékek korán kelnek !?

Linkblog

2007.08.16. 21:15 eRichard

A pékek korán kelnek !?

Folytatom ott, ahol legutóbb abbahagytam…

 Adva volt egy vendéglátás-ügyileg nagyon „nem bizi” augusztus – ami még itt is tart, azért nem akkora az időzónák közötti különbség. :) Találnom kellett valami megoldást, illetve találnunk, de erre utána térek ki. Hallomásból szerzett információk alapján elindultunk egy – számunkra – új ügynökséghez. Lakhelyemtől nem is olyan messze van – busszal 20 percre – a központjuk. A neve pedig a sokatmondó First Call.

First Call Contract Services Limited
267 High Street
London
EN8 7AT

 Olyasféle munkákra közvetítenek ki, mint otthon egy Meló-Diák. Gyárak, áruházak, boltok, nyomdák meg ilyesmik. Megérkeztünk tehát kedden reggel regisztrálás céljából. Olyan jól sikerült, hogy estére már munkát is adtak. Mégpedig egy pékségbe, ami tömegközlekedéssel – silver link – egy órányira van otthonról.


Pékség, kenyérgyár, sütöde, ki minek hívja.

1 Premier Park Road
Park Royal
London
NW10 7NZ


 Az estére inkább azt jelentette, hogy éjszakára. Munkaidőnk 22:30-től 6:30-ig tartott és tart máig is. Az első nap –éj – után picit éreztük, hogy mégsem olyan nehéz az a pincér meló, de hát csináltam már nehezebbet is. Sőt, az itteni órabér pont egy tizedéért véstem a téglafalat is otthon. Igaz, nem sokáig. Na mindegy… Második nap – éjjel – már minden „rutinosan” ment. A hosszú nehéz tálcák emelgetését hamar megszoktuk. Itt is leginkább abban fárad el az ember, hogy végigállja a nyolc órát. Végül is, mint mindenhol. A feladat kétféle volt. Vagy hagymával és feketeborssal kellett beszórni a „bagetteket vagy miket”, vagy az ezekkel telerakott tálcákat raktuk kocsira.


 Azért írom, hogy volt, mert a múlt héten új feladatot találtak ki. Egy nagy gép mellé állítottak, ami a mindenféle magokkal meghintendő formakenyereket még kis „tészta-csuta” formájában köpködte magából.  Ezeknek kellett gyorsan az egyik felét vízbe mártani és az aktuális magfajtába dobni. Gyorsan, mert már köpte is a következőt. Na ezt képzeld el nyolc órában. Woáhhh…


 Kíváncsi vagyok, mi lehet még ennél is jobb, amire tuti megtalálnak… na mindegy…

 Ígértem, hogy kifejtem, hogy ki az a másodmagam, akire az elején utaltam. Van itt egy nagyon jó arc Szlovákiai Magyar srác. Nem is srác, már idősebb annál, otthon biológia-tanár. Tehát a Ladislav – Laci –, akivel még egy pincérkedés alkalmával ismerkedtem meg. Egy külön élmény hallgatni, ahogy beszél. Nagyon jó! Mintha a Szlovákiában használt nyelv mentes lenne a sok jövevény, modern szavaktól. Szóval vele lazulok idekint.


 Róla jut eszembe, hogy két-három hét alatt, még az első – Copthorne Tara – hotelemből lett egy mondhatom, hogy jó barátom idekint. Illik őt is megemlítenem. Végh Zoltán, „történelem-professzor”. Ha nem vigyázok, egyszer kellemetlenül összepisilem magam rajta, olyan gyilkos humora van. Nagyon érdekes emberke ő is.


 Ő megmaradt az első munkahelyen. Azért még próbálunk összefutni olykor. Pölö legutóbb a neki fekvő görög történelem megtekintése után a British Múzeumban, a múlt héten elmentünk a UK legnagyobb mozivásznát magában rejtő IMax Cinemaba!


 Persze a film ugye az országban élőkhöz hasonlóan angolul „beszélt”, ezt azonban úgy védtük ki, hogy olyat választottunk, amelyben a szöveg nem sokat számít. Egy dinoszauruszokról szóló film lett a nyertes. És ami a lényeg, 3D-s! Nem nagyon nézett ki jól ekkora vásznon. Áááá!!!

No, mára ennyit! Legközelebb a hétvégi kirándulásról is beszámolok.

Folyt köv.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://erichard.blog.hu/api/trackback/id/tr9141886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rita és a többiek 2007.08.18. 13:50:08

Szóval egy újabb szakma?
A pékek korán fekszenek!
Remélem azért a belső vidámságod megvan még!!
Nagyon szurkolunk, hogy testben és lélekben is gyarapodj az anglus tapasztalatokkal! Légy jó!Puszi! Rita és a többiek

Rita+ a többiek 2007.09.28. 23:33:13

Na ennyire azért nem kell hallgatni!
A pékek és a felszolgálók is( tudnak?) írni?! Tehát az újabb infó és happy story helye itt...!
Puszi! Rita+ a többiek

Bazsó 2007.10.17. 19:20:08

Hy Ricsi! Látom nemnagyon volt időd mostanában a blogot(?) frissíteni :( . Ez van, de ha nemkapod magad össze rászokom a Papp Vitya blogjára :D !!! Ő még lelkes(de igaz az is, hogy csak pár napja van kinnt)...
süti beállítások módosítása