Ubi bene ibi partia

Friss topikok

  • Gega13: Szeva! Mikor tervezed, hogy hazavonszolod a segged, srác! Ja, és nem ártana, ha rendszeresen hall... (2008.05.12. 18:14) Amikor én még...
  • csünti: Boldog névnapot Ricsi!!! Ja és frissíts!!!! Puszóka (2008.04.05. 17:36) Elő-utó-ítélet
  • Bazsó: Hii Ricsi! Yoo volt múlt 7végén msn-ezni 1 keveset meg már hiányzott nagyon a hangod és a képed i... (2008.02.15. 17:22) Boldogulok!?
  • Kaepyro: A Steer...Amúgy a Steer olyan mint a Bakó...Nem szabad kimondani a nevét, mert megjelenik! Srácok... (2008.01.19. 21:13) In Retrospect...
  • Bazsó: Hy Ricsi! Látom nemnagyon volt időd mostanában a blogot(?) frissíteni :( . Ez van, de ha nemkapod ... (2007.10.17. 19:20) A pékek korán kelnek !?

Linkblog

2007.06.06. 01:14 eRichard

Két hét után...

  Megkésve bár, de törve nem, újra itt, veletek! Legutóbbi beszámolóm óta történt egy s más, de előtte úgy látom, tisztáznom kell a „ratyi kandalló” esetet. A kandalló nem igazi, azaz, nincs is. A tapéta csak feketére van festve és köré van rögzítve egy fa keret. Mondjuk a szándék nekem sem tiszta. Lehet „dísz” funkciója vagy éppen az, hogy oda lehessen tenni egy olyan „katalógus-áruházas” kandallólátványt nyújtó, de egyébként gázzal vagy villannyal működő, álkandallót. A lényeg, hogy lehet, hogy ratyi, de nem azért, mert a Claus nem tud lejönni rajta az ágytól, hanem mert lehorzsolja a „kis” orrát a dombormintás tapétán…

 Kezdjük talán a vasárnappal. Újra összefutottam Gáborékkal és építő jelleggel elindultunk egy itteni „Józsefvárosi Piacra”, a New Covent Garden Marketre. Hogy milyen volt? Hááát… Szerintem egy nagy „putri” volt az egész. De most komolyan. A fent említett VIII. kerületi helyen háromszor nagyobb a tisztaság és az áruk minőségében is simán nyerné a versenyt ezzel szemben. Egy olyan dolgot sem találtam, amit inkább itt vettem volna meg, mint egy boltban, feltehetőleg drágábban. Pont olyan volt, mint a Pécsi Vásárnak azon része, ahol a „kihoztam eladni amiket otthon találtam a padláson” dolgokat árulják szőnyegről. Na jó, itt nem szőnyegről ment és talán 50 méterenként tényleg volt olyan is, ami megállta a helyét, de az meg engem nem érdekelt. Viszonylag ritkán használok nagy szappanbuborék-húzó keretet meg hasonló, „kurvára megéri” dolgokat. Persze azért élveztem. Egy itteni néprajzosnak ez maga a Kánaán. Vittem fotoapparatot is, de tekintettel az piacon előforduló arcokra és tekintetükre, nem használtam annyiszor, mint szerettem volna. Azért így is készült pár kép.


 Ezen folklór élmény után, késő délután, egy hirtelen ötlettől vezérelve meghódítottuk a volt lakhelyemhez közeli kosárlabdapályát. Az idevágó klasszikus film címét annak idején mégiscsak jó érzékkel fordították eleink, ugyanis továbbra is igaz, „A fehér ember nem tud zsákolni!”. Azért megmutattuk a helyi (csodálkozó tekintetű) fekáknak! Erről talán elég is ennyi, szerencsére kép sem készült róla(m)!

 Viszont engedve a többfrontos nyomásnak, képek készültek unokatestvéremről és párjáról,


valamint jelenlegi szobatársaimról is!


 Persze könnyen ugrálhattam , mivel hétfőn „offos” voltam. Gondoltam, végre bejárom a nevezetességeket, meg csinálok képeket, közben elintézek ezt-azt. Azt hiszem meséltem már az itteni legbelvárosibb, csúcsidei forgalomról. Na ezen a napon hozzá tudtak még adni egy kicsit. Így bizony a délelőtt folyamán összesen egy bankszámlát sikerült nyitnom és ezt gyorsan az ügynökségem tudomására is hoztam. Így már semmi sem állhat a pénz útjába! Újra és újra meglepődöm, ha megértem, amit egy brit mond és a bankban is így volt ez. Már csak beszélni kéne tudnom ilyen harcsa szájállással, viccbéli Jean arckifejezéssel, félig hátrahúzott nyelvvel és Psota Irénhez közelítő, csak férfihangon. De mindegy, a lényeg, hogy lett egy jó kis Lloyds TSB által kiadott Silver kártyám.


 Azért persze délután járkáltam egy kicsit a fényképezőgéppel, de már nem volt meg a reggeli lendületem. Lássuk inkább a képeket.


 Aztán siettem is haza, mivel itt még mosni is nekem kell magamra. Jó, igaz, a mosógép megtette helyettem.

 A mai (keddi) nap már újra egy „very-very busy” reggeliztetéssel kezdődött. Már egyre rutinszerűbb. Szerencsére. És halljatok csodát, Katuska angyali mosollyal az arcán bejelentette, hogy vett angolkönyvet és ma neki is áll tanulni. Igazság szerint ennyi a fejlemény vele kapcsolatban… Legközelebb lefotózom őt is!

 A holnapi nap még bizibb lesz, mivel a reggelin kívül egy esti banqueting  is rám vár! Hurrá…

Ismét kifogytam a mondandóból, úgyhogy mindenkinek jó éjt!

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://erichard.blog.hu/api/trackback/id/tr8193466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kis Fatér 2007.06.06. 08:52:09

nah Szevasz!
Hát akkor látom hogy pörgeted Te is kint az életet!! Hajrá így tovább! Nagyon kis csinike a fekete fehér kis rucid, úgy nézel ki mint egy felszolgáló!! Tán az is vagy!!! :-))
A hölgyet aki csak a mellkasáig látszik azt ismerem, és kék toppban van!! Az a lakótársad? És már volt achtung? Érted!! Ennyi off!!

Bazsó 2007.06.06. 16:48:02

Hii R.!

Ismét yoo volt ez a kis beszámolód, örülök hogy veled minden ok,bárcsak velem is így lenne...én tegnap kaptam 1 fehér "csizmát" amit jövő hétfőig hordanom kell :( De erről ennyit, neked csak így tovább, szorgosan a blogírással ja és képet Katuskáról :D !!!

Rita és a többiek 2007.06.07. 21:11:01

Sir Richard!!
Légyszi' a web-oldalamról vedd le a sükösdi tábort!!! Figyelő szemeink nagyon keresték az új híreket!
Van-e fejlemény munka ügyben?
Légy jó! Rita és a többiek

Rita és a többiek 2007.06.15. 22:48:48

Sir Richard! Hát már nyugtalanul várjuk a következő beszámolót! Sok a munka vagy mi az ami ennyire leköt, hogy nem frissülsz?
Rita és a többiek

Bazsó 2007.06.16. 14:42:07

HIII Ricsi!

Mi van veled,merre tűntél, rég nem irtál semmit, lassan kéne frissiteni a blogot, nemgondolod :D ?? VAgy sok a meló és nincs erőd irni?? AZért ha lesz 1kis időd, lécci jelentkezz!!
süti beállítások módosítása